Bonjour! Je m'apelle Eszter. Je suis hongroise, mais j'adore le français. :)
Hát igen; mostanában - bár középfokú nyelvvizsgám angolból van - eléggé francia-lázban égek. Franciául beszélgetek, francia emberekkel, és francia tv-sorozatokról érdeklődöm náluk, amiket egyszer Franciaországban láttam. x)

Szóval: Zsubori Eszter vagyok. '94-es születésű (ha azt írnám, hogy 15 éves, akkor azt mindig frissíteni kellene...) vidám, nagyon sok dologban lelkes lány.

A mindennapjaimat egyértelműen a zene határozza meg. Hét évet hegedültem; a tanulását már abbahagytam, de még aktív tagja vagyok az iskolai zenekarnak. Hegedűről dobtanszakra váltottam, és az idén sikeresen elvégeztem az első osztályt. Eddigi dobtudásommal a fúvószenekar (hátsó) sorait erősítem, vegyes felállásban: nagydob, cintányér (van, amikor egyszerre), kisdob, lyra, és minden más, ami hangot ad ki.

A zene mellett rajzolni is szoktam, azt hiszem, most a kilencedik megkezdett vázlatfüzetemnél járok. Van, hogy az ábráimnak semmi értelme, csak egyszerűen jól néznek ki, és van, hogy a képen még azt is meg lehet különböztetni, hogy meddig tart az átlátszó függöny. (Egészen pontosan egy ilyen rajzom van, de arra nagyon büszke vagyok!) Kedvelem a képregény műfajt is.

Körülbelül 2008 óta fotózok rendszeresen; a kedvenc témáim a villanydrótok, háttérben a kék éggel! Az elektromos vezetékek mellett mostanában egyre többet fényképezem az osztálytársaimat (akik szerencsére hagyják is ezt), de a természet minden apró rezdülését is szívesen örökítem meg. Egy Fuji S7000-es géppel kezdtem, s nemrég kaptam belőle egy újabb verziót. Az S5800-as sem tükörreflexes ugyan, de tízszeres az optikai zoomja.

Igazából sosem unatkozom. Valamit mindig kell csinálnom. Akár egy fülbevalót, valami ékszert, vagy egy képeslapot. Vagy van, hogy tervezek egy irtó jó táskát, amibe bele is kezdek a lelkesedés hevében (igaz, a szívószálból és hurkapálcikákból összeállított váz hamar eltört; nem is tudom, miért...). De ha nem táskát, akkor pöttyös ruhát varrok, és más hasonló, roppant izgalmas dolgot művelek, például kajakozni járok.

Designernek készülök, és ahhoz, hogy felvegyenek a Műegyetemre, 2010-ben elkezdem a matek-fizika fakultációt. Érdekes lesz...

Egyszóval (vagyis inkább nyolccal): zene, fotózás, rajzolás, drótozás, varrás, írás; tehát alkotás és önkifejezés. (Ooh, 8+1: francia, ami ugyan nem alkotás, de önkifejezés...)

Ez vagyok én. :)

2010. július 9.